Siirry pääsisältöön

Nyt lähtee! Tuu mukaan!

Suunnittelin (jälleen) blogin perustamista uuden entistä ehomman minä-projektin seuraamiseksi ja ennnen kaikkea tsemppaajaksi, kun muistin, että tämä blogi on vielä pystyssä! Koska tsemppiä ja motivaatiota nyt tarvitaan ja sopivasti potkua takamukseen.  Mitä siis kuuluu? Luin töiden ohella ylemmän amk-tutkinnon, tämä sijoittui vuosiin 2014 syksy - 2017 kevät (samoihin aikoihin yritin tehdä elämäntaparemonttia ja olin palkannut jopa PT:n. Koulu oli priorisoitava, joten hukkaan meni PT-hommat). Töiden jälkeen puuhastelin kouluhommien parissa ja ruokailut olivat nopeaa helppoa, eli hiilaria pääsääntöisesti, liikunta ei mahtunut päiväkuvioihin. Lauantait tein opinnäytetyötä ja sunnuntait menivät pääsääntöisesti levätessä aivosumua pois. Osapuilleen arki rullasi viikosta toiseen näin. Nyt on valmistumisesta kulunut 1,5v. aikaa, mutta rytmi jäi päälle. Aikaa on toki ollut enemmän, mutta motivaatio pahasti hukassa.


Ikää minulle on siunaantunut 43v. (olen melko sinut itseni kanssa, mutta miten ikävältä tuon luvun kirjoittaminen tuntuukaan) ja elopainoa tämän iltapäivän punnituksen mukaan 113,6kg (ikävältä tämänkin kirjoittaminen tuntuu). Olen aina kamppaillut painoni kanssa, ja eniten sinut olen kokenut olevani itseni kanssa siinä 80kg tieteillä ja tätä lukua lähden tavoittelemaan. Olen huomannut, että mitä enemmän vuosia tulee mittariin sitä vaikeampaa on jostain syystä ollut tarttua painonpudotukseen ja hyvinvointiin. En haluaisi sanoa, että olen luovuttanut, mutta täytyy todeta, että luovuttaa helpommin kuin nuorempana. Ajatuksissaan aloitusta aina siirtää ja siirtää ja siirtää kunnes toteaa, että on taas useamman vuoden yrittänyt tarttua härkää sarvista - siinä onnistumatta. Ulkonäkökään ei ole niin suuri motivaattori kuin nuorempana, koska maanvetovoima on alkanut painaa ja itsensä hyväksyy tällaisena vähän rupsahtaneenakin, eli nuoruuden ulkonäköpaineet ovat jo väistyneet ja ulkonäkökeskeisyydestä tuleekin siirryttyä astetta syvempiin ja kestävämpiin motivaatiotekijöihin. Suurimpina motivaattoreina voisinkin mainita: Halu pysyä terveenä ja ennaltaehkäistä mahdollisia sairauksia, on jo hyvä alku. Tiedostan varsin hyvin, että näillä kilomäärillä, iällä ja elintavoilla on vain ajan kysymys, milloin joku sairaus osuu kohdalle. Eli tästä ajatuksesta kaivan motivaatiota ja lähden tekemään töitä hyvinvoinnin puolesta. Kyllä jatkuva väsymys ja alavireisyyskin alkavat tympiä ja kaipaa rinnalle energiaa ja jaksamista.


Ennen kaikkea kirjoitan blogia itselleni, jotta voin seurata matkaani, mutta toivon toki, että tästä blogista olisi tai voisi olla hyötyä myös itseeni samaistuville kanssasisarille. Porukoissa ja yhteisöissä on voimaa, eli tuetaan ja tsempataan toinen toistamme kohti omia tavoitteita ja unelmia. Vaikka tähän ikään on epäonnistumisia toinen toistaan seuraten siunaantunut, niin en aio luovuttaa. Olen lukuisia kertoja päättänyt muuttaa suuntaa, syödä terveellisesti, liikkua enemmän, tutkinut netistä tsemppaavia tarinoita ja vinkkejä, saanut itseni salille ja lenkille ja ostamaan kasseittain terveellistä ruokaa ja jättämään leivät ja juustot vähemmälle tai kokonaan pois. Miten on käynyt, uusi suunta on kestänyt vain hetken ja sen jälkeen salaatit ovat nuivettuneet jääkaapissa ja "vain tämän kerran nyt poikkean uudesta suunnasta ja syön leipää, kun se on niin helppoa ja nopeaa". Ja"vain tämän kerran" on sitten toistanut kaavaansa päivästä toiseen ja viikosta toiseen, kunnes on todennut, ettei ajankohta ollut oikea. Tämähän on puppua, mutta näin ne aivot vain antavat armollisia vastauksia.


Miksi päätöksissään on niin vaikea pysyä? Miksi salille on niin vaikea mennä, vaikka sen jälkeen olo on kuin voittajalla? Miksei terveellisestä elämästä ja liikunnasta voisi tulla rutiinia ja nautinnollinen asia? Miksi kaikki oman hyvinvoinnin eteen tehty työ tuntuu työltä, eikä siltä, että näin haluan tehdä? Näihin kysymyksiin haluan matkallani löytää vastauksia ja varmasti moniin muihinkin, mutta näistä aloitetaan.


Salikortti on ollut jo usean vuoden voimassa, mutta sen käyttö on ollut äärimmäisen vähäistä. Tänään teen siihen muutoksen, nyt pakkaan salikamat laukkuun ja lähden salille. Päivitän myöhemmin tänään  välitavoitteet ja mittanauhan kertomat strategiset mitat, kesä 2019 täältä tullaan kevyempänä kuin edellisinä kesinä!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Excuses dont`t burn calories

Note no myself, älä laita hymiöitä puhelimella, koska ne eivät näy oikein :) Tulin testaamaan koneella blogiin pääsyä ja tämähän toimii kuin junan vessa, no problemos. Salin ja pöperöiden jälkeen tulin sitten vetäneeksi yli 2h päikkärit, en tiedä mikä on nyt riivannut, kun ihan törkeä väsymys iskee iltapäivisin! Stressi, elämäntapamuutos, lujaa vedetty reeni jne. syitähän varmasti löytyy. Huomasin myös herättyäni, että nyt tuo issiashermo repii sitten pakaraan ja lujaa repiikin, ouch, toivottavasti rauhoittuu. No niin, aiheeseen siis... Kuvasta tulee mieleeni ne lukuisat tekosyyt, joita on itse kertonut ja joita kuulee todella usein edelleen muiden kertovan, miksi ei ehdi treenaamaan tai syömään terveellisesti. Yleisin on, että ei ole aikaa?! Siis mitä ihmettä. Toivottavasti jokainen saisi runnottua kalenteria uuteen uskoon ja otettua aikaa itselleen, liikunnalle ja terveelliselle ruoalle, sinun koneistosi täytyy pysyä kunnossa, että pystyt tekemään sen kaiken muun, minkä

Kaikki keinot käyttöön

Halleluja, miten rankka kevät! Työ imenyt minusta kaiken energian, stressi tuli mukaan kuvioihin ja elo oli todella kurjaa.  Stressi ei ole mukava kaveri ja olisi suotavaa tunnistaa ajoissa milloin tilanteen hallinta muuttuu tulipaljojen sammuttamiseksi, epätoivoiseksi räpeltämiseksi ja ylikierrosten puolelle. Unirytmit olivat keväällä aivan sekaisin, työpäivän painoin kahden edestä ja kotiin päästessä jaksoin ajatella vain ruokaa (mitä rasvaisempaa sen parempaa) ja unta. Lohturuokaa tuli syötyä joka päivä ja tämän jälkeen oli mukava kellahtaa torkuille, todetakseni aamuyöllä, että torkut vähän venähti. Hipsin joka aamu ajoissa töihin ja sama kaava jatkui. Viikonloput eivät riittäneet palautumiseen. Oloni oli ja on turpea, pöhöttynyt, väsynyt ja jatkuva selän kolotus, issias ja lihasjumit eivät ainakaan paranna fiilistä, selkä on jopa niin jumissa, että hyvä kun happi kulkee. Syvään hengittäminen ainakin repii mukavasti selkälihaksia. Ryhti on lysähtänyt ja vatsanseutu levinnyt, nam, t

Osa 2

Voihan tauti. Viime sunnuntaina nousi kuume, kuten aiemmin kerroin ja kurkku oli mukavan kipeä. Maanantain otin iisisti, tiistaina menin töihin. Työpäivä meni jotenkin, mutta olo oli sangen erikoinen. Ruokavaliota noudatin kuin raamattua ja toivo eli siitä, että viikon loppupuolella pääsisi treenaan. Keskiviikon ja torstain sairastin, kuume seilas 37.7-38.8 välillä ainakin niinä muutamina kertoina kun mittasin. Tuo 37.7 oli lukema, jolloin ajattelin, että nyt on parempi olo ja olin jo prässin kuva silmissä suuntaamassa salille, mutta paras oli kuitenkin tarkistaa tilanne. Mikä pettymys! Lisäks musta oli sangen outoa, että miten päivätolkulla voi olla kuumetta! Mulla harvoin on tai jos on, niin se on par päivää ja sen jälkeen elämä voittaa. Noh, kuten on jo tullut selväksi, nyt ei ole käynyt niin. Sunnuntaista lähtien on siis ollut kuumetta ja tiistaina alkoi röhisevä yskä, keskiviikkona alkoi kunnon röhinät ja sen myötä myös veetutuskäyrä nousi ja yleiskunto alkoi laskea. Ajatus ei k